Natálie Dufková x TIMME

Natálie Dufková x TIMME

Kdo je Natálie Dufková?
Každý, kdo se zajímá o dění na tuzemské módní scéně, se pravděpodobně setkal se jménem Natalie Dufková. Natálie vystudovala módní návrhářství u Liběny Rochové, svou kolekci představila v rámci Mercedes Benz Prague Fashion Weeku, objevila se na stránkách magazínu Harper's Bazaar, mohli jste ji vidět v pořadu Slavní na televizi Seznam a nedávno s ní udělal rozhovor prestižní magazín Forbes.

Proč děláme rozhovor s Natalií pro blog TIMME?
Pokud by Vám nestačilo vše, co jsme již napsali, možná budeme muset přidat další informace o Natálii – kromě práce na vlastních modelech jí stále více zabírá práce pro značku TIMME. Právě spojení Natálie a Tímey přináší do TIMME funkční originalitu. Málokdo strávil tolik času ve sportovním oblečení jako Tímea, ostatně každé bikini fitness soutěži předchází tvrdá příprava a hodiny dřiny, a tak se legíny stávají Vaší druhou kůží. Od začátku bylo úkolem Natalie v TIMME přenést myšlenky zakladatelky značky do reálných modelů a dát jim něco navíc.

Jak se daly dohromady tyto dvě ženy narozené ve stejném roce se zcela odlišnými životními příběhy, můžete posoudit sami díky novým kolekcím TIMME, které jsou již v prodeji, ale hlavně v přípravě. Myslím, že se máte na co těšit. Požádali jsme Natalii, aby se s námi podělila o svůj pohled na současný svět módy.

Jak vnímáte propojení sportu a módy? Není to nuda pro někoho, kdo tvoří extravagantní kolekce na fashion week?
Sportovní móda mě moc baví, protože spojuje design s funkčností. Jelikož v současnosti tvořím především večerní róby a věci na míru pod svou značkou NANICHE, asi bych se ani nedostala k možnostem, které sportovní móda přináší. Na mé práci mě nejvíce baví to, že se mohu neustále učit a zlepšovat. A právě díky TIMME získávám opravdu mnoho zkušeností, protože neustále pracujeme s novými technologiemi zpracování nebo možnostmi výroby.

Podléhá sportovní móda diktátu trendů a jak se na módní trendy díváte Vy?
Vše je dnes jistě podřízeno trendům. I my v TIMME sledujeme všechny aktuální módní trendy, zejména ty sportovní, ale je pro nás důležité přicházet s vlastními inovacemi.

V souvislosti s módou se dnes často skloňuje slovo udržitelnost, může být sportovní móda udržitelná? Není to zase jen módní trend?
Téměř vše se postupně stává trendem a myslím, že v tomto případě je velkým pozitivem cokoli, co jen trochu pomůže k udržitelnosti oblečení. V TIMME na to při další výrobě klademe velký důraz a jsme moc rádi, že se nám v posledních měsících podařilo najít a navázat spolupráci s více výrobci, se kterými je možné vyrábět věci, které mají více přírodního nebo recyklovaného materiálu.

Proč jsi začal spolupracovat s Timeou?
Tímea je pro mě od začátku nesmírně inspirativní osobou. Má můj obdiv za to, jak zvládá podnikání, rodinu a ještě vypadá skvěle! 🙂
Jelikož jsem sám opravdu pracovitý člověk, potřebuji se obklopit lidmi, kteří mě dobíjejí tou správnou energií a Tímea je přesně takový člověk. TIMME silně apeluje na motivaci a pozitivní přístup k věcem, a to je to, co samotnou Tímeu charakterizuje.

Při pohledu na tvůj outfit si troufám říct, že tvoje oblíbená barva je černá. Trefil jsem se do cíle?
Černá je moje oblíbená, ale také ji nosím z nějakého důvodu. Neustále pracuji s barvami, pořád něco zkouším, a když mám na sobě černou, nic mě nerozptyluje.

Je květen, zažíváme první letní dny a možná je čas doplnit černou o další barvy. Jaký je váš tip, co byste doporučili?
Jsem velkým fanouškem "all black outfitů", ale pokud na mě vidíte nějakou barvu, tak ve fitness oblečení. Z barev TIMME momentálně miluji Lilac z kolekce Seamless Skin a Navy Blue z kolekce Seamless Bombshell.

Právě teď intenzivně pracujete s Timeou na podzimní kolekci, na co se můžeme těšit?
Díky novým výrobním možnostem by se již letos mělo portfolio rozšířit o mnoho produktů. Opravdu se těším na různé typy volnočasových teplákových souprav, protože na vývoji toho nejlepšího materiálu, komponentů a všech možných dalších detailů pracujeme více než rok. Velmi se také těším na nové modely Seamless z kolekcí Ribbed, Skin a Bombshell, které chceme ještě více rozvinout a ozvláštnit jejich design.

Pojďme si Vás trochu přiblížit – jak se změní život studentky, která pracuje pod hvězdou Liběnou Rochovou, když přijde ke značce, kde bohužel po kreativní práci musí následovat prodejní výsledky?
Nemám pocit, že by moje kreativita a tvorba byly v TIMME omezeny. Tímeo přebírá konečné rozhodnutí a odpovědnost za správné kousky a barvy pro portfolio.

Co se týče školy, je to skvělé, ale pracovat na věcech, které se skutečně prodávají, je pro mě výzva. Móda je lidská věc, proto musíme tvořit věci speciálně pro naše zákazníky. Jedině tak to může fungovat. 🙂

Můžeme se tedy těšit na kolekci TIMME 2023 s Vaším podpisem?
Věřím, že ano. Momentálně zpracovávám poslední podklady pro letošní výrobu a hned poté chceme společně s Timeou uvést na trh jarní kolekci 2023.

I Vy se tak můžete těšit na nové kolekce, které si pro nás tyto dvě inspirativní a kreativní ženy chystají! :) 

RELATED ARTICLES