Jaké oblečení zvolit na workout?

Jaké oblečení zvolit na workout?

Jaro je již „v plném proudu“ a spolu s ním bude stále více cvičenců vyhledávat alternativy pohybu na čerstvém vzduchu. Cvičení venku představuje řadu výhod a poskytuje jedinečný zážitek, který může pozitivně ovlivnit tělo i mysl. Začínáte s workoutem nebo chcete své cvičení posunout na jinou úroveň? Kvalitní a vhodně zvolené oblečení Vám při cvičení zajistí pohodlí, adekvátní oporu a elasticitu, zatímco rychleschnoucí efekt materiálu se postará o odvádění potu. Naučte se s námi při výběru oblečení spojit kvalitu, funkčnost a cvičební trendy.


PŘIZPŮSOBTE OBLEČENÍ ROČNÍMU OBDOBÍ A POČASÍ
Pro workout jsou ideální volbou pružné a kvalitní látky, které odvádějí pot. Vzhledem k tomu, že cvičení probíhá venku, je při nákupu oblečení třeba brát v úvahu i roční období. Během teplých letních dnů volte látky, které jsou lehké, prodyšné a odvádějí pot od pokožky. Pokud je mokro nebo větrno, oblečte si ještě jednu funkční vrstvu, která ochrání vaši pokožku, například nepromokavou bundu.
V chladném počasí se oblečte tak, abyste se nemuseli po chvilce cvičení svlékat a mějte na paměti, že se rychle zahřejete. Pro vnitřní vrstvu outfitu volte oděv, který odvede pot, na to si oblečte tzv. izolační vrstvu. Nezapomeňte na čepici a rukavice.

PŘI WORKOUTU JE ZÁKLAD POHODLÍ
Oblečení na workout by mělo být navrženo tak, aby byl Váš trénink co nejpohodlnější. Nikde Vás nesmí nic tlačit nebo naopak být příliš volné. Není nic horšího, než když se přetahujete a padají Vám kalhoty nebo se Vám při každém úklonu zvedá tričko.

PRODUŠNOST A ELASTICITA
Jedno je při workoutu jisté, pořádně se zapotíte! Cílem však není ubránit se pocení, ale naopak jej odvést od pokožky a cítit se stále příjemně. Vaše tělo musí zůstat v suchu. K tomu slouží vhodně zvolené materiály. Na trhu naleznete různé druhy látek, nejčastěji se používají prodyšné syntetické tkaniny, které pot „odpařují“ a Vy tak zůstáváte v suchu.
Například taková bavlna je při výrobě oblečení preferována právě proto, že jde o přírodní materiál, je velmi příjemná, ale nedokáže odvádět pot z těla, naopak ten absorbuje do sebe. Pokud se při workoutu zpotíte, pokožka zůstává ve vlhku, dokud se nesundáte. A to není nic příjemného a samozřejmě to nepřidá ani na estetice.

Právě proto se sportovní oblečení pro workout vyrábí z elastanu, polyamidu a polyesteru. Jedná se o kvalitní materiály, které odvádějí pot, přizpůsobí se postavě a dopřejí maximální volnost při pohybu. Naše rada zní, že při tak dynamickém cvičení, jako je workout, se vyhněte neprodyšným tkaninám, které se zapařují a tím udržují vysokou teplotu těla.

SPRÁVNÝ STŘIH A VELIKOST
Někdo dává přednost volnějšímu oblečení, někdo vypasovanějšímu, aby během cvičení mohl sledovat práci svých svalů. Oblečení si vybírejte tak, abyste se v něm cítili pohodlně. Cílem sportovního oblečení je, abyste jej na sobě téměř necítili, i proto vyrábíme v TIMME sportovní oblečení výhradně z materiálů, které jsou jako druhá kůže. Vyhněte se nakupování kousků, které jsou o číslo menší, protože myšlenka, že zanedlouho zhubnete, ne vždy funguje tak motivačně, jak si myslíte. Kromě toho menší oblečení zamezí volnosti při pohybu, což Váš bude otravovat při cvičení a pravděpodobně Vám vymačkaná kůže z legín, šortek či podprsenek nepřidá ani na sebevědomí. Během workoutu potřebujete provádět například výpady nebo dřepy a přitom by vám nemělo nic překážet a už vůbec vás nesmí nic škrtit. Proto je třeba zvolený kousek vyzkoušet pomocí několika základních cviků, díky kterým si rychle otestujete, jestli Vám oblečení sedí i v pohybu.

Pokud nakupujete online, volte značky, které mají u produktů uvedenou velikostní tabulku, podle které si na základě svých mír dokážete vybrat správnou velikost. Pokud si přesto neumíte vybrat mezi dvěma velikostmi, zkuste se s otázkou obrátit na zákaznickou podporu, nebo si objednejte obě velikosti a tu, která Vám nebude sedět vraťte. V TIMME máte na výměnu nebo vrácení zboží až 14 dní, což Vám umožňuje objednat si více kousků v různých designech či velikostech a rozhodnout se, kterou si ponecháte až po jejich vyzkoušení.

KVALITA
Jakákoliv sportovní aktivita se čas od času neobejde bez pádů, nárazů a jiných drobných úrazů. Všechny tyto doprovodné jevy se pak podepisují i na Vašem oblečení. Levné kousky toho moc nevydrží, proto jste nuceni pořídit si další šortky, legíny, tričko či mikinu.
Kvalitní sportovní oblečení vyniká dlouhou životností. Je odolné a představuje také jakousi ochranu před škrábanci, odřeninami a ranami. Na konci za kvalitní kousek zaplatíte mnohem méně, než za levné věci, které musíte stále obměňovat. Takové smýšlení je preferováno iz hlediska udržitelnosti.

NEONOVÉ BARVY
Neonové barvy vyzařují energii a vzrušení. Dokáží zpestřit design, díky čemuž působí oblečený kousek dynamicky a živě. Neonové barvy jsou ideální pro vyjádření pocitu nadšení z pohybu. Svým intenzivním jasem a sytostí okamžitě upoutají pozornost. Jsou jako stvořené pro lidi, jejichž cílem je vyniknout nebo učinit silný a okamžitý dojem.

Pokud nepatříte mezi fanoušky výrazných neonových barev, nekupujte si je jen proto, že jsou právě trendy nebo ve slevě. Ještě nikdy nikdo nic nezkazil „all black outfitem“ nebo outfitem, který vychází ze zemitých či jemných pastelových barev. Oblečení nosíte Vy, ne ono Vás! Nepropadejte trendům za každou cenu, pokud jste s nimi ne ztotožněni, držte si svůj vlastní nadčasový minimalistický styl.

TIMME A SPORTOVNÍ OBLEČENÍ NA WORKOUT
Na našem e-shopu naleznete široký výběr kvalitního a funkčního sportovního oblečení, které je zaměřeno nejen na nadčasový a nápaditý design či funkční střihy, ale je rozmanité iz hlediska vysoce kvalitních materiálů. Vybírat můžete také ze tří úrovní komprese: lehká, střední či vysoká.

JAKÉ OBLEČENÍ TEDY BUDETE NA WORKOUT POTŘEBOVAT?
Pojďme si vše o čem jste se právě dočetli v článku shrnout v základních bodech s konkrétními typy. Pokud jste četli pozorně, už víte, že by na prvním místě měla být funkčnost, kterou zajišťuje elasticita a schopnost materiálů rychle schnout. Neméně důležité je při workoutu pohodlí, o které se postará kombinace správně zvolené velikosti a střihu a také úroveň poskytované opory.
Mezi nejčastěji používané kousky na workout patří zejména sportovní podprsenky a topy, trička, mikiny, šortky, legíny a nesmíme zapomenout ani na rukavice či sportovní obuv.

  • Sportovní podprsenka
    Pro dámy, které hledají pohodlnou a zároveň dokonalou designovou sportovní podprsenku, je vhodná např. Vital sportovní podprsenka od TIMME. Podprsenka je z příjemného funkčního materiálu, který je jako druhá kůže. Určitě na ní oceníte, že je přiléhavá, poskytuje oporu při pohybu, ale zároveň je její materiál dostatečně poddajný a měkký na to, aby vás netlačila.
  • Šortky
    Pro náročná cvičení jsou ideální šortky z pružné podpůrné tkaniny, které dobře odvádějí pot. Mezi oblíbené kousky naší značky patří šortky z kolekce Bubble, Skin, Ribbed nebo Level Up.
  • Dámské legíny
    Na workout jsou vhodné legíny z funkčních materiálů, které padnou jako druhá kůže, přidanou hodnotou může být jejich nadčasový design. A přesně takové legíny pro Vás v TIMMU máme! Legíny s nízkou, střední až vysokou kompresí, středním či vysokým pasem nebo „squatproof“ legíny v různých designech a barvách. Budete se v nich při workoutu cítit božsky!
  • Co takhle vyzkoušet něco „méně tradičního“ a vsadit na všestrannost?
    Overal je oblíbeným kouskem, patří ke sportovním trendům a bude v módě i v roce 2024. Kvalitní sportovní overal nabízí funkčnost, pohodlí a dokonalou siluetu, je všestranným kouskem, ve kterém si můžete odtrénovat workout a hned po cvičení se beze změny outfitu vydat na kolečkové brusle. A pokud si cestou domů potřebujete nakoupit ovoce, na Váš oblíbený fresh či smoothie nemusíte se vůbec stydět vkročit do obchodu.
  • Vhodná obuv
    Nezapomínejte, že základem Vašeho outfitu pro workout je i vhodně zvolená sportovní obuv. Ta se postará nejen o stabilitu, což Vám napomůže předcházet nežádoucím zraněním, ale zároveň Vám poskytne dostatek pohodlí. Na nohou doslova „vše stojí“ a špatná obuv dokáže trénink pořádně znepříjemnit.
  • Rukavice
    Při workoutu se pravděpodobně neobejdete bez kvalitních fitness rukavic. Obzvlášť oceníte rukavice z jemných a savých materiálů s anatomicky vypolstrovanou dlaní.


Už víte co potřebujete při nákupu oblečení vhodného pro workout?


V první řadě myslete na funkčnost, kterou zajistí elasticita a schopnost materiálu rychle schnout. Neméně důležité je při workoutu pohodlí, o které se postará kombinace správně zvolené velikosti a střihu a také vhodně zvolená úroveň poskytované opory. Móda a sport dnes jdou ruku v ruce a důraz na styl a široký výběr sportovního oblečení nebyl nikdy v kurzu tak jako je dnes.
Při workoutu vystupujete ze své komfortní zóny a proto se ujistěte, že oblečení vyhovuje všem vašim potřebám. Pokud patříte mezi začátečníky nebo se chcete při výběru sportovního oblečení poradit s odborníky, nebojte se nám napsat a požádat o radu. Pomůžeme Vám nejen s výběrem vhodného oblečení, ale také s jeho velikostí. U nás vždy naleznete široký výběr kvalitních, funkčních, pohodlných kousků, které zrcadlí aktuální trendy sportovní módy. Obzvlášť si přijdou na své milovníci materiálů, které přinášejí pocit druhé kůže. Tak to už neodkládejte a pojďte si udělat radost s některým z krásných kousků značky TIMME!

RELATED ARTICLES