Trendy sportovního oblečení pro rok 2024

Trendy sportovního oblečení pro rok 2024

Než se podíváme na současné sportovní trendy, vraťme se na chvíli do minulosti. Možná si myslíte, že sport a móda jsou dva oddělené obory, z nichž jeden klade důraz na výkon a druhý na eleganci, ale tyto dva světy se v minulosti několikrát střetly. Nejprve v "Roaring Twenties" použitím bavlněného úpletu ve stylu Jersey pro Chanel™ a piquet pro Lacoste™, poté v trendech ležérního oblečení Calvin Klein™ nebo Tommy Hilfiger™ v 90. letech, a nakonec vážný vliv streetwearu na luxus od Louise Vuittona™ v éře Virgila Abloha.



HAUTE COUTURE
Tento francouzský termín pochází z oblasti módy a označuje oděvy šité na míru s důrazem na detailní ruční zpracování, vyrobené v Paříži a limitované v dalších známých módních městech, jako je New York, Londýn nebo Miláno. Oblečení "Haute Couture" je šité na míru konkrétnímu zákazníkovi s extrémním důrazem na detail a konečnou úpravu. Při jeho výrobě se používají vysoce kvalitní a drahé látky. Ušití jediných šatů trvá od 100 hodin a může zabrat až 2 000 hodin práce. Od toho se samozřejmě odvíjí cena, která začíná na 15 000 eurech za halenku a dosahuje až 200 000 eur za vyšívané večerní šaty.

Haute Couture se vždy inspirovala halovými i outdoorovými sporty a sportovní módou v lyžařských střediscích. Musée des Arts Décoratifs v Paříži bude v roce 2024 věnovat výstavu tématu "Móda a sport: z jednoho přehlídkového mola na druhý". Výstava ukazuje, jak móda proměnila specifický účel sportovního oblečení a integrovala ho do každodenního šatníku. Důraz je kladen na pohodlí a inovace. Díky tomu je pochopitelné, že teplákové soupravy a tenisky zaujaly pevné místo ve světě módy jak v každodenním životě, tak v Haute Couture.

    


SPORTOVNÍ TRENDY V ROCE 2024 

Doby, kdy se sportovní oblečení hodilo pouze na cvičení nebo volný čas, jsou dávno pryč. Rok 2024 přinese sportovní styl rozšířený pro všechny příležitosti a prostředí a prolomí hranice mezi fitness a módou. V roce 2024 bude sportovní móda všechno, jen ne nudná! Důraz bude kladen na všestrannost, siluetu, nebo oversized oblečení, které se vyznačuje pohodlím a stylem, trendy budou taky  neonové odstíny, abstraktní vzory a zvířecí potisky. Současný trend umožňuje jednotlivcům vyjádřit svou osobnost výběrem sportovního oblečení, které odráží jejich osobní identitu s ohledem na světovou módu.

ATHLEISURE
Svet upřednostňuje pohodlí a funkčnost, v módě se stává dominantním trendem sportovní styl, kde je teplákovina v hlavní roli celého outfitu a obecně se označuje jako „athleisure“.
Název vznikl spojením anglických slov „athletic” a „leisure”, tedy sport a volný čas. Základem je kombinace neformálního či dokonce elegantního outfitu s prvky sportovního stylu. Výsledkem jsou nevšední, pohodlné a mimořádně svěží outfity.

OVERSIZED OBLEČENÍ

Oversized mikiny s kapucí se stanou základem šatníku roku 2024, ať už se jedná o jejich zkrácenou nebo prodlouženou verzi. Jejich kombinací s legínami vytvoříte outfit s ležérním vzhledem, a pokud je budete nosit s džíny s úzkými nohavicemi a kozačkami, získáte estetiku módního streetwearu. Hledejte mikiny s kapucí s velkými spadlými rukávy a výraznými logy, vzory nebo potisky.  

Oversized kalhoty jsou ztělesněním pohodlí a stylu. Očekávejte, že je v roce 2024 uvidíte ve sportovních kolekcích, které kombinují uvolněný střih tepláků s elegancí kalhot.

Oversized trička představují vrchol pohodlí a zároveň nabízejí mnoho možností, jak je obléknout, stajlovat,  s čím je kombinovat. Díky tomu se oversized trička stávají univerzálním kouskem v šatníku, který využijete při sportovních aktivitách až po jejich zkombinování k večerním outfitům. 

Dokonce jsme tomuto tématu věnovali samostatný článek: https://www.timme.cz/blogs/news/v-hlavni-roli-oversized-tricka-jak-je-nosit-a-s-cim-je-kombinovat

VŠESTRANNOST
Jednou z klíčových vlastností sportovního oblečení je jeho všestrannost. V roce 2024 očekávejte řadu kousků, které s Vámi mohou plynule přecházet z tréninku na každodenní aktivity. Stylové sportovní oblečení se stalo multifunkčním oblečením. Letos jsou v módě kousky, které Vám dodají styl i praktičnost, takže je snadné vypadat šik.

SILUETA A OVERALY
Už dávno neplatí, že kombinézy jsou pouze fitness oblečení. Overaly jsou oblíbeným sportovním trendem a budou v módě i v roce 2024. Nabízí funkčnost, pohodlí a dokonalou siluetu. Od lekcí jógy až po brunch po tréninku, v kombinéze budete vypadat fantasticky.

NEONOVÉ BARVY
Neonové barvy vyzařují energii a vzrušení. Mohou design oživit, takže kus oblečení bude vypadat dynamicky a živě. Neonové barvy jsou ideální pro vyjádření pocitu nadšení a pohybu. Svým intenzivním jasem a sytostí okamžitě přitahují pozornost. Jsou ideální pro lidi, kteří chtějí vyniknout nebo udělat silný a okamžitý dojem.

Paleta obvykle obsahuje řadu oslnivých barev, od fluorescenční zářivě růžové, zářivé oranžové, elektrické modré a luminiscenční zelené až po zářivou žlutou. Každá barva v paletě má jedinečnou živost, která napodobuje záři neonových světel pod noční oblohou. Zařaďte tyto barvy do svého sportovního šatníku s legínami, sportovními podprsenkami a oversized tepláky.

 

MONOGRAMOVÉ VZORY
Vzory monogramů nesou silné příběhy značek. V případě barevného provedení "tón v tónu" může monogram působit minimalisticky a vytvářet silné spojení se značkou bez zbytečných slov.

  

ABSTRAKTNÍ VZORY
Abstraktní vzory označují vzory, které se nesnaží reprezentovat vnější realitu, ale snaží se dosáhnout svého účinku pomocí tvarů, barev, forem a gestických znaků. Ve světě sportovní módy se abstraktní vzory používají k vytváření jedinečných vzorů:

- Geometrické tvary: vzory tvořené geometrickými tvary, jako jsou kruhy, čtverce, trojúhelníky a čáry uspořádané různými způsoby

- Otisky štětcem : Vzory, které napodobují tahy štětcem, často s hladkým a dynamickým dojmem

- Výrazná grafika: velké, nápadité vzory, které mohou být symetrické nebo asymetrické, často se silným vizuálním dopadem 

- Náhodné nebo volné vzory: vzory, které se neřídí pravidelným uspořádáním, často působí spontánně nebo náhodně

- Barevné bloky a kontrasty: použití kontrastních barev nereprezentativními způsoby k vytvoření vizuálně stimulujících vzorů. Abstraktní vzory mohou být hravé, sofistikované, nervní nebo minimalistické, v závislosti na tom, jak jsou abstraktní prvky kombinovány a prezentovány

- Zvířecí potisky: Zvířecí potisky jsou i nadále módní stálicí a dostaly se i do sportovního oblečení. Od leopardích skvrn až po vzory hadí kůže, zvířecí vzory vnesou do vašeho sportovního šatníku divokost, sex-appeal a styl.

 

Prostřednictvím článku jsme Vám doufáme co nejvíce přiblížili sportovní trendy roku 2024. Vyzkoušejte naše módní tipy, vynovte si svůj šatník, buďte trendy, buďte v pohodlí a nechte plně vyniknout Vaši osobnost s ohledem na nejnovější módu. Sportovní oblečení už dávno přesáhlo hranice tělocvičen a stalo se nedílnou součástí každodenní módy. Trend "athleisure" dokazuje, že móda a funkčnost mohou jít ruku v ruce, poskytujíc nám nekonečné možnosti pro vytváření stylových, ale zároveň pohodlných outfitů pro jakoukoli příležitost. V roce 2024, kdy se hranice mezi fitness a módou stále více bourají, nás čekají ještě více všestranné, odvážné a inovativní sportovní kousky. A právě tady přichází do hry naše značka TIMME, která je v čele této revoluce, tvořící oblečení, které kombinuje nejnovější trendy s nepřekonatelným komfortem a kvalitou.

Nebojte se experimentovat s různými střihy, barvami a materiály, které naše značka TIMME nabízí. Ať už jste v kanceláři, na cestách nebo jen trávíte volný čas s přáteli, sportovní oblečení od TIMME Vám umožní vyjádřit Váš osobní styl a zároveň si užívat nevídaného pohodlí. Buďte odvážní, buďte inspirativní a především, buďte sami sebou v každém kroku a outfitu, díky kvalitě a stylu, který představuje TIMME.

RELATED ARTICLES