6 cviků, které Vám zaručeně vyformují zadek a stehna!

6 cviků, které Vám zaručeně vyformují zadek a stehna!

Odporové gumy jsou vhodné a jednoduchou pomůckou, která Vám zaručeně pomůže získat pevný zadek a vyrýsovaná stehna. Jejich výhoda je v tom, že jakmile je koupíte, získáte efektivní cvičební pomůcku, kterou si můžete vzít na dovolenou, na služební cestu, na víkend na chalupu, nebo kam mimo domov. Pokud se rozhodnete cvičit s vlastní váhou a chcete si cvičení ještě zintenzivnit nebo ztížit, jde o správnou pomůcku!

Přinášíme Vám 6 cviků a je jenom na Vás, kdy si je odcvičíte: ráno, večer, v průběhu dne? Věřte, že proměna sice chvilku potrvá, ale pevný zadek a vyrýsovaná stehna stojí za to! Zacvičte si 3 až 4x týdně tento tréning, který Vám nezabere víc jak 30 minut. Už po měsíci můžete pozorovat první výsledky v podobě zpevnění jednotlivých partií.

Všechny cviky opakujte ve 3 až 5 sériích. Mezi jednotlivými sériemi si dejte 20 až 30 vteřin pauzy. Pokud jste začátečník, doporučujeme v rámci individuální potřeby prodloužit pauzu mezi cviky na 30 až 60 vteřin. Před tréninkem se nezapomeňte rozcvičit, abyste zahřáli ztuhlé svaly a předešli zraněním. Zároveň si na konci tréningu nechte aspoň 5 až 10 minut na strečink.

Cvičební pomůcky

Cvik č.1 BOČNÍ CHŮZE

Boční chůze s odporovou gumou je zaměřená na sedací a hýžďové svaly. Začnite v poloze polodřepu, nohy mějte postavené na šířku ramen a odporovou gumu umístěte těsně nad kolena. Udělejte velký krok pravou nohou vpravo a pokračujte v chůzi, jak Vám to dovoluje prostor na cvičení. Nakonec se vraťte zpět v opačném směru. Během úkroků v bok se snažte celou dobu držet odporovou gumu nataženou v maximálním odporu.

Počet opakování nebo délka cvičení: v rámci série doporučujeme minimálně 10 až 20 kroků na jednu i druhou stranu.

Cvik č. 2 DŘEP

Dřepy patří k nejdůležitějším cvikům k rozvoji svalstva dolních končetin a síly celého těla. Proto je dřep nazýván králem všech cviků.

Chodidla mějte postavena na šířku ramen a odporovou gumu umístíte těsně nad kolena. Pohyb začíná pokrčením hýžďových a kolenních kloubů a pomalým spouštěním trupu do dřepu. Chodidla musí zůstat po celý čas cviku pevně přitlačena k zemi. Pokud se při dřepu dostanete na špičky, je potřeba nejdříve procvičit lýtkový sval, který je zkrácený. Dřep ukončete v pozici, kdy jsou stehna v rovině se zemí.

Počet opakování anebo délka cvičení: v rámci jedné série doporučujeme udělat minimálně 10 až 20 opakování.

Cvik č. 3 UNOŽOVANÍ NA BOKU

Unožovaní s odporovou gumou se zaměřením na sedací svaly a svaly břicha. Zaujmite polohu v lehu na boku. Obě nohy jsou narovnané a celá pravá část těla se dotýká země. Odporovou gumu umístíte nad kolena. Pohyb začnite zdvihnutím levé nohy proti odporu gumy a při jejím zdvihnutí do nejvyšší polohy stlačte sedací svaly.

Počet opakování anebo délka cvičení: v rámci jedné série doporučujeme udělat 10 až 20 opakování na každou nohu.

Cvik č. 4 ZANOŽOVÁNÍ

Výchozí pozice cviku je v poloze „na čtyřech“. Přesvědčte se, že krk, záda a bedra držíte v jedné rovině. Mějte zpevněný střed těla. Odporovou gumu umístěte nad kolena. Pohyb začnite zdvihnutím jedné nohy vzpřímeně směrem nahoru. Při zdvihnutí nohy do nejvyšší polohy stlačte sedací svaly.

Počet opakování anebo délka cvičení: v rámci jedné série doporučujeme udělat 10 až 20 opakování na každou nohu.

Cvik č. 5 MOST

Most je cvik, který vyformuje Váš zadek a stehna bez toho, aby trpěla Vaše kolena. Pokud k němu přidáte i odporovou gumu, pomůže Vám to procvičit boční sedací sval, který pomáhá držet stehno stabilizované.

Lehnete si na záda, ruce položte na podložku vedle sebe. Nohy ohnete v kolenou a chodidla postavte na šířku ramen. Odporovou gumu umístěte těsně nad kolena. Začněte stažením zadku, zpevněte střed těla a zdvihnete boky několik centimetrů nad podlahou. Vaše tělo by mělo tvořit rovnou čáru od ramen až po kolena. V horní pozici chvíli vydržte a potom se pomalu vraťte na podložku.

Počet opakování anebo délka cvičení: v rámci jedné série doporučujeme udělat 15 až 30 opakování.

Cvik č. 6 VÝDRŽ V DŘEPU

Zády se postavíte přibližně krok od stěny, chodidla mějte od sebe na šířku ramen, odporovou gumu umístěte nad kolena. Pomalu začnite ohýbat kolena do dřepu, záda a pánev držte při stěně. Neohýbejte se však příliš hluboko, kolena by měla být maximálně v 90° úhlu. Koleno nepředbíhá špičku chodidla. Pokud se stane, že pociťujete zvýšený tlak na koleno, změňte pozici.

Počet opakování anebo délka cvičení: v rámci jedné série doporučujeme vydržet 15 až 45s, následně se vrať do výchozí polohy.

Tak kdo z Vás půjde vyzkoušet naše TIMME odporové gumy na vlastním těle? Mimo aktuální nabídky, kterou značka TIMME disponuje, se už začátkem roku 2025 můžete těšit i na novou edici široké škály cvičebných pomůcek. Pokud patříte mezi lidi, kteří si potrpí mimo funkčnost i na design, který udává trendy, tak ste na správném webu!

RELATED ARTICLES