Vyberte si správné sportovní oblečení a vytěžte ze svého tréninku maximum!

Vyberte si správné sportovní oblečení a vytěžte ze svého tréninku maximum!

Po náročném cvičení Vás bolí celé tělo a jsi unavení. Ale také se cítíte naprosto fantasticky! Mohou za to endorfiny, hormony štěstí, které pohyb vyplavuje. Na to, jak se po cvičení cítíte, má vliv celá řada faktorů jako strava či pitný režim během dne, kvalita spánku nebo míra stresu, kterou právě prožíváme. Jak se po sportu cítíme, ale může významně ovlivnit i oblečení, které si na trénink oblékneme.

Přinášíme Vám rady a doporučení na sportovní oblečení do fitka nebo na skupinové hodiny, které sice nezajistí, že se z opravdu náročného tréninku stane procházka růžovou zahradou, Vy se ale díky nim budete cítit mnohem lépe!

Buď te v suchu
Některé materiály odvádějí pot od těla, jiné vlhkost naopak absorbují. Pokud jde o sportování, měli by jste volit hlavně z první skupiny – pot se s pomocí takových tkanin lépe odpařuje a Vaše tělo se nebude tolik přehřívat.

Jednotkou v tomto ohledu je nylon. Jedná se o velmi měkký materiál se strukturou hedvábí, což rychle schne. Nylon také skvěle odvádí pot, pomáhá jeho snadnému odpařování a dlouhou životnost zajišťuje také odolnost proti plísním, kterou disponuje. V kolekci TIMME doplňuje nylon spandex, díky kterému modely neomezují v pohybu a sedí jako druhá kůže.

Dejte stopku bavlně
Bavlna je naprosto skvělý materiál, když volíte oblečení pro volný čas. Na sportování, při kterém se pořádně potíte, se ale úplně nehodí. Trička nebo kalhoty z této látky pot naopak sají, Vy se tak nejspíš budete přehřívat a po skončení aktivity Vám zase bude velmi rychle zima. A dobrý nápad nejsou ani materiály, které nedýchají, tedy kde je základem buď guma nebo plast.

Vybírejte podle sezóny a aktivity
Přísloví, že není špatné počasí, jen špatné oblečení, určitě znáte. Zatímco si ho ale spojujeme spíše s pobytem venku, platí také pro cvičení uvnitř. Pokud míříte na lekci jógy, kde je hlavním cílem flexibilita či přetažení bolavých zad od počítače, dlouhé legíny, mikinu a teplejší ponožky zajisté oceníte.

Pokud ale míříte například na HIIT, spinning nebo na běžecký pás, klidně Vám postačí jen pohodlné šortky ak tomu top.

Na velikosti nezáleží
Kdyby jste měli na cvičení koupit jen jediný kousek oblečení, Vaši volbou číslo jedna je kvalitní sportovní podprsenka. A to i v případě, že velikost Vašich košíčků není C a víc. Důvodem je skutečnost, že jsou prsa podpírána pouze dvěma slabými strukturami: samotnou kůží a vazy, tzv. Cooperovými vazy. Dobrá sportovní podprsenka zajistí oporu, zabrání bolesti prsou i zad a při cvičení omezí jejich pohyb.

Volit se dá jako z již zmiňovaných sportovních podprsenek nebo si rovnou vybrat sportovní top s oporou pro prsa. Základem by měla být širší ramínka, některé topy pak mají i vyjímatelné vycpávky, díky čemuž si může každá žena zvolit, co jí vyhovuje. Všechny výše uvedené parametry splňuje například bezešvý sportovní top TIMME Seamless Skin. Propracovaný střih s push-up efektem z 90% nylonu a 10% spandexu Vás navíc podrží i při těch nejnáročnějších sportovních aktivitách. Vybírat můžete z velkého množství barev i střihu. 

Malé, velké ženy
Možná jste si doposud mysleli, že existuje jen jeden druh sportovního oblečení, který padne všem. Tak to ale rozhodně není. Každý typ postavy má svá specifika, která lze díky správným střihům či materiálům vyzvednout. Například vůbec nejrozšířenějšímu typu postavy, hrušce, sluší topy a trička se širokými výstřihy, které vizuálně rozšiřují ramena. Pro topy jsou také vhodnější světlé barvy, zatímco kalhoty nebo legíny by měly být v temnějších odstínech.

Sportovkyním s větším poprsím sluší tmavší trička s výraznými švy, které opticky zeštíhlují pas. Pozornost od velkého dekoltu odvedou i potisky nebo různé průstřihy či detaily v jiných částech topu, než je poprsí. Makáte na tom, aby jste nějaké to kilo shodili? Sáhnite po tvarujícím prádle i sportovním oblečení, některé mohou ubrat až jednu konfekční velikost. Dobrou volbou jsou také topy s asymetrickým výstřihem a legíny s vysokým pasem a širokou gumou. Díky tomu, že skvěle sedí, jsou ideální pro každou postavu.

Tak na nic nečekejte, nakupte si své nové oblíbené kousky na TIMME a běžte makat!

RELATED ARTICLES